Řidiči z Nového Města na Moravě mohou získat informace o trestných bodech přes mobil

Radnice v Novém Městě na Moravě ode dneška nabízí řidičům, že jim bude zprávy o nově připsaných bodech v registru zasílat na mobil. Je prvním městem na Vysočině, které službu zavádí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policejní kontrola

policejní kontrola | Foto: Ondřej Jánoška

Službu radnice nabízí lidem s trvalým pobytem ve správním území Nového Města na Moravě.

Nejedná se o zjištění celkového počtu nasbíraných bodů za přestupky na silnici, ale o rychlou informaci o posledním trestu. Pokud třeba řidič překročí rychlost nebo pojede na červenou, za což si body vyslouží, přijde mu třeba zpráva, že mu byly zapsány dva body.

A jak si službu objednat? Zájemce musí osobně zajít na odbor dopravy na městském úřadu. Když si úředníci ověří jeho totožnost, vyplní řidič formulář, kde uvedete číslo mobilu, na který mu budou zprávy zdarma chodit. Vyřízené je to zhruba během deseti minut.

Pokud by měl řidič zájem o úplný přehled svých přestupků za volantem, může o něj požádat na úřadě nebo třeba na kontaktním místě Czech point. Za výpis z bodového hodnocení zaplatí zhruba stovku.

Kdo nasbírá za rok 12 bodů, takzvaně se vyboduje a přijde o řidičský průkaz. Získat ho zpátky může nejdříve po roce.

Hana Mikulincová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme