Řidička u Třeště nadýchala po dopravní nehodě téměř tři a půl promile

19. květen 2017
Zprávy z

Ve čtvrtek večer se poblíž Třeště, na silnici III/4065, stala dopravní nehoda. Osobní auto tam skončilo ve stromě. Policie na místě zjistila, že řidičkou je značně opilá žena. Na místě nejprve nadýchala 3,41 promile, později 3,29 promile. Zraněnou ji následně vrtulník transportoval do nemocnice v Jihlavě.

Nehoda se stala po dvacáté hodině večer. „Devětačtyřicetiletá žena jela s vozidlem VW Polo směrem od Třeště na obec Čenkov a při projíždění levotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost jízdy a s vozidlem vyjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila do vzrostlého listnatého stromu. Po nárazu bylo vozidlo odmrštěno do protisměru, kde se převrátilo na střechu,“ popsala mluvčí policie Dana Čírtková.

Zasahující policisté na místě provedli dechovou zkoušku. Výsledek byl nejprve 3,41 promile, po chvíli 3,29 promile alkoholu.

„Žena se při dopravní nehodě lehce zranila a byla letecky transportována do nemocnice v Jihlavě. Na místě jí policisté zadrželi řidičský průkaz. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle ve výši zhruba 20 000 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.“

autor: mik
Spustit audio