Sousedé, obec, ale i úplně neznámí lidé pomáhají postižené rodině z Kalhova. Vyhořel jim domek

21. březen 2017
Zprávy z

Vesničkou Kalhov u Větrného Jeníkova otřásl minulý týden ničivý požár rodinného domu. Mladým manželům a jejich malé dceři shořela během pár minut obrazně střecha nad hlavou. Sousedi přispěchali na pomoc spolu s hasiči. Pár dní po požáru nosí lidé peníze, hračky a do Kalhova přijel s obálkou i úplně cizí člověk s podobným příběhem z minulosti.

„Kdo mohl, tak pomohl. Přišli vlastně o všechno, jen to, co měli v ložnici, to zůstalo,“ říká se slzami v očích paní Marie z Kalhova, která se slzami v očích pomáhá rodině, která minulý týden přišla o střechu nad hlavou.

Důvodem ničivého požáru domku v Kalhově byla podle majitele Pavla Palána zapomenutá nabíječka od notebooku v zásuvce.

Sousedé, obyvatelé z Kalhově ale úplně cizí lidé přispívají na rodinu penězi, věcmi, nosí hračky pro malé dítě, které v domku také žilo. Spontánně vznikla i sbírka v místním obchodě. „Bylo to dobrovolné, aby nemuseli chodit přímo za ním, tak to nosí do obchodu.“

Dvacet tisíc obálce

Do Kalhova přijel také všem neznámý člověk s tím, že ho podobná příhoda potkala před lety a ví, jak těžké to je. „Víc, jak dvacet tisíc. Ten člověk je úplně cizí, jen se zastavil u rodičů a nechal tam obálku. Kdysi ho to prý potkalo a ví, jak složité to je,“ potvrdil Jaroslav Hodač, tchán majitele domku.

autoři: mik , ost
Spustit audio