Společně jsme pomohli našim hokejistům k vítězství nad Němci

10. květen 2015
Zprávy z

Český rozhlas Regionu už po druhé v rámci světového šampionátu v ledním hokeji pozval své posluchače a příznivce před velkoplošnou obrazovku. Promítali jsme na Náměstí Republiky ve Žďáře nad Sázavou, kam přišla naše borce podpořit i rychlobruslařka Martina Sáblíková se svým trenérem Petrem Novákem.

„Kluci, nemalujte se s nima a jděte do toho,“ vzkazoval s úsměvem na rtech našim hokejistům Petr Novák. „Důležité je to čtvrtfinále, určitě se o to poperou, aby měli medaili,“ dodala Martina Sáblíková.

Přenos v režii Českého rozhlasu Region sledovaly stovky lidí a výsledek 4:2 v náš prospěch je bezpochyby potěšil. Němci totiž byli a jsou velmi nepříjemným soupeřem. „Doufáme, že budeme do třetího místa, tomu věříme. A zvítězí Kanada,“ plánuje Eva Litochlebová, která přišla fandit s celou rodinou.

Čeká nás zápas se Švýcarskem a potom čtvrtfinále

Desítky žďárských fanoušků přišly v dresech české reprezentace, dalším jsme na tváře nakreslili vlaječky. „Celkově vyhrajeme samozřejmě. Finále budeme hrát s Kanadou a vrátíme jim tu prohru. Přítelkyně to odhaduje úplně stejně,“ říkají Žaneta Šímová a Tomáš Rek.

autoři: mik , Andrea Kratochvílová
Spustit audio