Starosta Polné je podle opozice ve střetu zájmů. Odhlasoval pronájem kina pro svého syna

15. září 2015
Zprávy z

Na polenské radnici vznikl spor mezi zastupiteli o pronájem kina. Starosta Jindřich Skočdopole totiž pomohl svému synovi k získání pronájmu této městské nemovitosti a podle opozice je v jasném střetu zájmů. Starosta ale argumentuje výrokem hodnotící komise, která nabídku jeho syna jednoznačně doporučila. Dalšími zájemci byli potomci radních a jedna zastupitelka.

Město Polná kino za čtyři miliony korun opravilo. Diváci se posadí na nové sedačky a samotné odbavování filmů je digitální. Starosta prý Jindřich Skočdopole dopředu avizoval, že hlasovat nebude právě v souvislosti se svým synem Jakubem.

Své slovo ale podle opoziční zastupitelky Jarmily Pánkové nedodržel. „Na vlastní uši jsem slyšela, jak starosta řekl, že nebude hlasovat, on a ani paní Kubová, jejíž syn se také hlásil. A na radě to proběhlo tak, že on tu ruku pro svého syna zvedl.“

Starosta: Respektoval jsem rozhodnutí výběrové komise

Starosta Jindřich Skočdopole slib před opozicí odmítl a hájí se, že pouze respektoval jednoznačné rozhodnutí výběrové komise. „Máme komisi a ona nám předloží návrh, který je jednoznačný. Tak jsem takto zareagoval. Syn je velmi angažovaný a proč by měl být potrestán za to, že se jmenuje Jakub Skočdopole,“ řekl starosta.

autor: daz
Spustit audio