Takhle bych nejel ani na nákup, říká Kulhavý. Měl problémy s defektem i bolavými žebry

21. květen 2017
Zprávy z

Zatímco Švýcar Nino Schurter oslavoval svůj pátý triumf na závodech v Novém Městě na Moravě, jeho rival Jaroslav Kulhavý se ještě trápil na trati. Český biker dojel do cíle až jako 55., na svého největšího soupeře ztratil více než sedm a půl minuty. A to nejen kvůli špatnému startu a defektu na trati.

„Po minulých letech, kdy jsem si tu vybral pád a defekt, jsem tu dnes zkombinoval defekt, blbé nohy a hloupý pád před závodem, kdy jsem si narazil žebra. Nedá se nic dělat, snad mě to aspoň nakopne do další části sezony. Velké závody teprve přijdou,“ řekl po závodě Jaroslav Kulhavý.

Před domácími fanoušky v Novém Městě jste dojel až na 55. místě.

V Novém Městě chci vždycky uspět hlavně kvůli fanouškům. Kvůli nim jsem dojel, jinak bych asi slezl. Není to nic příjemného, když máte úplně prázdné nohy. Takhle bych nejel ani na nákup, natož na trénink s takovou kondicí, jakou jsem měl dneska.

Takže jste si tu smůlu vybral tak na 5 let dopředu?

Takhle to nejde brát. Ale když se podíváte na Schurtera, tak ten snad smůlu nemá. Nevím, kde si ji vybírá, ale to je tak jediný člověk v balíku. Pocity v posledním měsíci nebyly ideální, ale posledních pár dnů se mi jezdilo dobře, tak jsem tréninku dal víc než 100 procent a zřejmě jsem to přestřelil, takže jsem vůbec neotočil nohama, takže moje chyba.

Co teď? Jít k doktorovi a pak poladit trénink?

Určitě, ale zlomené žebro jsem měl už asi pětkrát, s tím se stejně nic nedá dělat. Člověk musí jet ve stejném režimu a počkat, až se to zlepší. Na to nic není, ať už to bude zlomené, nebo ne. Spíš se teď budu směřovat na další část sezony, která začíná za měsíc na MS v maratonu.

Jak byste popsal své aktuální rozpoložení? Vypadáte i trošku smířeně.

I s touhle variantou jsem počítal, s tím člověk nic nenadělá. Po Cape Epic nebyly pocity z tréninku moc dobré, měl jsem tam alergii, astma, potíže s dýcháním... V tréninku jsem neodvedl to, co bych chtěl, takže jsem počítal s tím, že to může být horší. Převrátilo se to na Pražských schodech, tam se to chvíli chytlo, ale dnes to zas bude jinak.

autor: vman
Spustit audio