Třebíč znovu upozorní nepořádné pejskaře. „Ukliď si po mně,“ bude na samolepkách po celém městě

23. březen 2017
Zprávy z

Město Třebíč připravuje další kampaň proti nepořádným pejskařům. Na inklinovaných místech se objeví samolepky s nápisem „Ukliď si po mně.“ Už před časem nechala radnice rozmístit plastové cedulky, po pár týdnech se ale z trávníků, kde byly zapíchnuté, ztratily. Nečistoty jsou na Svojsíkově nábřeží v centru, ale i na sídlištích.

Podle Anny Vavříkové, předsedkyně vlastníků bytových jednotek v jednom z třebíčských domů, je situace neudržitelná. „Když jdete kolem hladový zdi, kolem tý zelený, jak je ta zábrana, to není malý ho***, to jsou kopce. Lidi jsou opravdu prasata.“

Plastové zápichy, které se objevily na trávnících v Třebíči, vydržely na svých místech jen pár týdnů. S nápadem přišla Iveta Ondráčková, ředitelka kanceláře Zdravé město Třebíč. Sama se inspirovala v Rakousku. „Podobný obrázek tam také měli. Rádi bychom to obnovili, připravujeme ještě samolepky a informační materiály pro všechny.“

Svojsíkovo nábřeží v centru

Podle zjištění reportéra Michala Malého je nejvíce psích výkalů na Svojsíkově nábřeží vedle řeky Jihlavy. „Ale i další oblasti, především na sídlištích,“ upozorňuje Iveta Ondráčková.

Mezi chovateli psů se pochopitelně najdou ti zodpovědní, jako kupříkladu pan Štefan. „Samozřejmě, uklízím. Vzhledem k tomu, že chodím dost často běhat do přírody, tak mě docela obtěžuje, když do něčeho takového šlápnu. Každej by měl po svým miláčkovi uklízet,“ říká rozhodně.

Psí výkaly, Třebíč
autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio