Třebíčské gymnázium se opravovalo do konce prázdnin, pomáhali učitelé i studenti

Na třebíčském gymnáziu využili prázdniny k opravám budovy. Dělníci měnili okna a předělávali topení i elektřinu. Podle ředitelky školy Alice Burešové se vše stihlo i díky pomoci učitelů a studentů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Renovace okna: tmelení

Renovace okna: tmelení | Foto: Stanislava Brádlová

„Já jsem šel dobrovolně,“ říká devatenáctiletý Jakub Hruška, který už na třebíčském gymnáziu odmaturoval.

Do školy se koncem srpna dobrovolně vrátil. Oblékl se do pracovního a stěhuje knížky zpátky do polic. „Neočekávám nějakou řekněme satisfakci za to, že jsem tu byl,“ zdůrazňuje.

Vyznat se mezi regály bude podle Jakubovy bývalé třídní Dany Pelánové oříšek. „Ani knihovnice (smích). To všechno přijde časem.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Na třebíčském gymnáziu opravovali do poslední chvíle, s učiteli i žáky se byl ještě o prázdninách podívat na místě redaktor Daniel Zach.

Také učitelé museli nastoupit a pomoci s úklidem. Mezi srpnovými reparáty a připravováním plánů na další školní rok se převlékli do pracovních oděvů. „Nástupní den jsme měli v pondělí pětadvacátého a v každé volné chvilce potom se uklízelo,“ říká učitelka fyziky a chemie Jana Kratochvílová.

V třebíčském gymnáziu měli den otevřených dveří celé léto. Otevřené byly ale kvůli tomu, aby se opravy stihly. A finišovalo se opravdu na poslední chvíli.

„Tady vlastně už vidíte, že máme nastěhováno. Dokonce je i nová podlaha, protože tady to lino tak zničili, že sem dali i novou podlahu. Nové podlahy a rekonstrukce se ale plánují až během dalších dvou let,“ říká ředitelka gymnázia Alice Burešová.

V pondělí ráno zahájili v gymnáziu nový školní rok. O příštích prázdninách ale čeká budovu další opravy. Měnit se budou okna ve druhém patře. A rok na to ve třetím.

Daniel Zach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme