U Obrataně na Pelhřimovsku vjelo ráno osobní auto pod vlak. Řidič v něm zůstal zaklíněný

22. listopad 2017
Zprávy z

AKTUALIZOVÁNO! Ve středu ráno deset minut před pátou se na železničním přejezdu u Obrataně na západě Pelhřimovska stala vážná dopravní nehoda. Osobní auto tam podle policie vjelo pod kola vlaku. Řidič zůstal v autě zaklíněný, na místě pracují záchranáři.

Nehoda na silnici I/19 se stala asi ve 4:50 hodin ráno.

„Ve vlaku cestovalo v době nehody pět osob, nikdo z cestujících by podle prvotních informací neměl být zraněn. V osobním vozidle zůstal zaklíněný řidič. Řidiči cestoval ve vozidle sám,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Osobní auto FORD Mondeo řízené devětatřicetiletým mužem vjelo na přejezd i přes to, že svítil červený signál. „Prvotním ohledáním místa nehody zjistili, že devětatřicetiletý řidič osobního vozidla, který jel po silnici I/19 ve směru od Pelhřimova na Tábor přejížděl přes železniční přejezd a z dosud nezjištěných příčin zřejmě nerespektoval červené výstražné signalizační zařízení a vjel na přejezd v době, kdy po trati projížděl osobní vlak. Osobní vozidlo narazilo do zadní části vlaku. Zraněného řidiče zdravotnická záchranná služba transportovala do nemocnice v Českých Budějovicích,“ dodala aktuální informace mluvčí policie.

autor: mik
Spustit audio