U Vodné na jihu Pelhřimovska zemřela po dopravní nehodě řidička. Nezastavila na stopce

15. prosinec 2017
Zprávy z

U obce Vodná u jižní hranice Vysočiny na Pelhřimovsku se ve čtvrtek po poledni stala vážná dopravní nehoda. Řidička (45) malého Fiatu vjela z vedlejší silnice na hlavní I/34, kde se střetla s projíždějícím vozidlem Hyundai. V nemocnici v Českých Budějovicích, kam byla převezena, zemřela.

Nehoda se stala před 13. hodinou ve Vodné.

„Pětačtyřicetiletá řidička osobního vozidla Fiat Seicento projížděla po silnici III/4094 ve směru od obce Gabrielka směrem na obec Rachačky. V obci Vodná po příjezdu na křižovatku z dosud nezjištěných příčin nerespektovala svislou dopravní značku stůj dej přednost v jízdě a vjela do křižovatky v době, kdy zleva po hlavní silnici I/34 přijíždělo osobní vozidlo Hyundai I X30,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Po nárazu obou vozidel se obě dostala mimo silnici a narazila do plotu zemědělské usedlosti.

„Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidičky z osobního vozidla Fiat a k lehkému zranění jejího nezletilého spolujezdce. Oba byli po dopravní nehodě letecky transportováni do nemocnice v Českých Budějovicích,“ dodala mluvčí s tím, že žena v pátek ráno zemřela.

Řidič druhého vozu skončil v nemocnici v Jindřichově Hradci, ze které ho následně propustili bez nutnosti hospitalizace.

autor: mik
Spustit audio