Údajný násilník z Humpolce je ve vazbě. Pokusil se znásilnit mladou ženu

4. únor 2016
Zprávy z

Policii se podařilo vypátrat, zadržet a poslat do vazby muže, který 28. ledna večer v Hálkově ulici v Humpolci obtěžoval mladou ženu. K incidentu došlo po 22. hodině. Policii se podařilo vypátrat devatenáctiletého občana Rumunska, kterého zadržela a po nutných procedurách umístila do vazební věznice v Českých Budějovicích.

Napadení se odehrálo ve čtvrtek 28. ledna pozdě večer. K ženě, která šla sama po ulici Hálkova, se připojil mladík, který ji v blízkosti bydliště povalil na zem a pokusil se znásilnit. Díky obraně a také hlasitému křiku se mu nepodařilo čin dokonat.

Policisté na základě svědectví napadené dívky zahájili mohutné pátrání, na jehož konci stojí údajný pachatel, kterého soudce poslal do vazby.

Občan Rumunska přijel do Humpolce za prací

Jde o devatenáctiletého Rumuna, kterého kriminalisté vytipovali také na základě záběrů z kamerového systému a dalších informací. „Ve spolupráci s policisty obvodního oddělení v Humpolci jsme prováděli šetření v okolí místa činu, v restauracích, barech, na ubytovnách i v podnicích zaměstnávajících cizince,“ uvedl k případu kriminalista Václav Slabý.

V případě prokázání viny hrozí devatenáctiletému cizinci nepodmíněný trest od dvou do deseti let.

autor: mik
Spustit audio