Úředníci třebíčské radnice mají dron. Natáčet chtějí akce, tou první bude instalace vánočního stromu

19. září 2017
Zprávy z

Úředníci třebíčské radnice mají nově k dispozici bezpilotní vrtulník – dron. Natáčet chtějí různé akce města, ale i například kácení stromů včetně toho vánočního. To bude také první akce, ze které se záběry z ptačí perspektivy objeví na městském webu a kanálech sociálních sítí.

První radniční dron je malý bezpilotní stroj, který je možné ovládat prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu. „Máme i běžný dálkový ovladač, tentokrát to zkusíme ale jen přes mobil, kde uvidíme i přenos videa přímo z dronu,“ říká pracovník úřadu Ondřej Hedbávný.

S reportérem Michalem Malý se sešel na Podzámecké nivě, tedy více než 150 metrů od obydlených domů. Pravidla resp. zákony jsou v tomto neúprosné a bez náležitých povolení není možné létat nad obydlími.

„Budeme natáčet třeba kulturní akce nebo kácení stromů, ale musíme dodržet ta pravidla. Naštěstí dron nemá dvacet kilo, abychom museli mít letecký průkaz,“ dodává Ondřej Hedbávný.

Videa a fotografie z radničního dronu budou na třebíčském městském webu, facebookovém a YouTube kanálu. První video, které bude takto zpracováno, budou záběry s umísťování vánočního stromu na Karlově náměstí, slíbil Ondřej Hedbávný.

Dron, Třebíč
Dron, Třebíč
autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio