Útulek v Jihlavě půjčuje psy na krátké procházky. Největší zájem bývá v pondělí a pátek

29. červenec 2016
Zprávy z

Jihlavský útulek ve čtvrti Pístov nabízí lidem venčení psů. Stačí přijít, prokázat se platným dokladem totožnosti a se psem vyrazit na procházku. Pracovníci útulku přidají každému láhev s vodou pro případ, že pes bude mít žízeň.

„Ty jsi krásná,“ říká s emocí v hlase redaktorka v útulku, když dostává do ruky vodítko s fenkou Amy. „Drží se docela u nohy, nemá potřebu někam utíkat. Je to takový šmudla, který se ztratil někde tady na sídlišti. Běhala tam tři dny a určitě někomu patří. Ještě se nám ale nikdo neohlásil, nejspíš to bude nějaký důchodce, tam to bývá problematičtější,“ dodává pracovnice útulku Radka Lázničková.

Zvíře plné radosti, že půjde ven, dostává obojek a vodítko. „Když je hodně teplo, tak pes dostane žízeň. Pokud nemáte svou vodu, máme tu připravené láhve. Dejte mu prosím napít,“ pokračuje Radka.

Doklad totožnosti

Psa v jihlavském útulku půjčí člověku, který se prokáže občanským průkazem. „V pondělí a pátek je to nejintenzivnější, chodí nejvíce lidí.“

Fenka Amy je příkladně hodný pes, který poslechne náhodné příkazy a drží se u nohy na vodítku.

V útulku v Pístově je aktuálně šestnáct psů, během letních měsíců ale jejich počet značně kolísá. Většinu z nich mohou lidé přijít venčit.

Radka Lázničková, útulek Jihlava
autoři: mik , Andrea Kratochvílová
Spustit audio