V Jaroměřicích nad Rokytnou budou mít nové autobusové nádraží. Už ho staví

10. listopad 2017
Zprávy z

Cestujícím v Jaroměřicích nad Rokytnou se bude lépe nastupovat i přestupovat do autobusů. Právě tam totiž začíná stavba autobusového nádraží. Město na jihu Třebíčska je důležitým přestupním bodem, především kvůli spojení do menších obcí. Za nádraží zaplatí město Jaroměřice 25 milionů korun.

„Všechna stání budou krytá, nyní tomu tak není,“ slibuje starosta Jaroměřic Jaroslav Soukup (ČSSD). „Bude to kombinace skla a oceli, plus patřičné lavičky a také elektronický systém, jak na těch stáních, tak hlavní tabule s jízdním řádem.“

Na nádraží budou také speciální cykloboxy, kam si cestující uzamkne své kolo před tím, než nastoupí do autobusu. „Bude tam kódový zámek. Kolo ochráníme před zcizením,“ dodal starosta.

„Budeme rádi, když nám to zmodernizujou“

Na nové nádraží se těší především cestující. Emilie Jašová zrovna spěchá po starém nástupišti, aby chytila svůj spoj. „V zimě, když člověk jede ráno brzo, tak toho má plný brejle. Budeme rádi, když nám to tady zmodernizujou a hlavně, aby to bylo co nejspíš,“ řekl bodrá žena.

Jaroměřice, autobusové nádraží

Reportér Michal Malý zašel také do stávající čekárny, kde se zimou klepala cestující Ivana Horáková. „Je tady zima, to topení nevypadá, že by topilo,“ podotkla. I čekárna se má podle nového projektu zlepšit.

U nádraží postaví také parkoviště v režimu P+R, tedy plocha, kam lidé odstaví své auto a pokračovat budou veřejnou dopravou.

autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio