V kadeřnictví ve Žďáře vám hlavu umyjí z kbelíku. Až do konce měsíce neteče teplá voda

28. červenec 2015
Zprávy z

Žďár nad Sázavou, podobně jako řada dalších měst na Vysočině, se aktuálně potýká s plánovanými odstávkami tepla a teplé vody. Komplikace to přináší nejenom lidem na sídlištích. I kadeřnice musí vodu pro své zákazníky ohřívat. A například na rehabilitaci přeobjednávají pacienty na vodoléčbu.

„Varná konvice, kbelík a plecháček, kterým polévám hlavy,“ říká kadeřnice Jiřina Lavická. Také ona nemůže nic jiného dělat, než čekat na konec měsíce, kdy má být dodávka teplé vody ve Žďáře nad Sázavou obnovena. „Jinak to nejde,“ dodává.

„Vodu si musím naředit dopředu. Musím splachovat hlavu nádobou. A to není ono, jako proudem vody, který by to vymyl.“ Kadeřnice ale nikoho přeobjednávat nebude, nestihla by vyhovět všem svým klientům.

Vypnout museli i masážní vany

Se vzniklou situací se musí vyrovnat i pracovníci žďárské rehabilitace. Nejsou schopni vyhovět pacientům s předepsanou vodoléčbou. „Objednaní si procedury budou vybírat, až zase poteče voda. Máme ceduli na dveřích,“ říká Michaela Jelínková.

Problém mají i například mladé maminky

Někteří lidé jsou z výpadku teplé vody překvapení, obzvláště ti, kteří žijí ve Žďáře nad Sázavou krátce. Ne jinak to je s mladou maminkou Evou Mlynářovou. „Já jsem o tom nevěděla. Dozvěděla jsme se to až od známých, kteří měli upozornění na baráku. Vodu na mytí malého musím ohřívat v konvici.“

Kromě Žďáru nad Sázavou neteče teplá voda také například v Humpolci.

autor: Andrea Kratochvílová
Spustit audio