V Novém Městě na Moravě bourala opilá řidička. Nadýchala přes tři promile

13. květen 2016
Zprávy z

V Novém Městě na Moravě na Masarykově náměstí bourala silně opilá žena. K nehodě došlo večer po 21. hodině. Čtyřiadvacetiletá řidička osobního auta Opel Vectra narazila do protijedoucího Fordu Fusion. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Policisté po příjezdu zjistili, že mladá řidička je silně opilá. Byla proto převezena do místní nemocnice k odběru krve.

„Řidička osobního vozidla značky Opel Vectra projížděla po silnici II/ 354 ulicí Masarykovo náměstí v Novém Městě na Moravě. Při projíždění táhlou pravotočivou zatáčkou na mokré vozovce s vozidlem přejela do levé poloviny, kde přední části svého vozidla narazila do přední části protijedoucího osobního vozidla značky Ford Fusion. Při střetu nebyl nikdo zraněn,“ potvrzuje tisková mluvčí policie Dana Čírtková.

Policie na místě zjistila alkohol. „Výsledkem je 3,26 promile alkoholu v dechu. Opakované dechové zkoušky byly také pozitivní a vykázaly hladiny 3,73 a 3,75 promile alkoholu v dechu. Žena se podrobila v Nemocnici Nové Město na Moravě lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve na alkohol,“ dodává mluvčí.

Řidička z druhého vozu alkohol před jízdou nepila.

Při nehodě vznikla škoda ve výši asi 65 tisíc korun. Opilou ženu čeká s velkou pravděpodobností soud.

autor: mik
Spustit audio