VIDEO: Policie hledá asi třicetiletého muže, který zneužil platební kartu. Zachytily ho kamery

22. červen 2017
Zprávy z

Kriminalisté hledají muže, který v Jihlavě zneužil nalezenou platební kartu. K činu došlo v sobotu 3. června. Žena patrně ztratila peněženku s platební kartou a následně zjistila, že ji někdo zneužil. Policisté našli kamerový záznam, na kterém se pohybuje s velkou pravděpodobností podezřelý. Jde asi o třicetiletého muže střední postavy.

Událost se stala 3 června kolem poledne. „Na blíže zjištěném místě v Jihlavě ji zřejmě ztratila. Peněženku, ve které byly kromě finanční hotovosti uložené ještě osobní doklady a různé karty, si její nálezce ponechal a navíc pachatel ještě zneužil platební kartu. Ve stejný den provedl v době mezi polednem a jednou hodinou odpoledne ve čtyřech případech bezkontaktní platbu za nákup zboží v obchodech,“ řekla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Ženě vznikla škoda asi tři tisíce korun. Polovinu činí platby kartou, zbytek je hotovost v peněžence.

„Žádáme osoby, které muže na kamerovém záznamu znají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se policistům přihlásily na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace směřující k dopadení pachatele a objasnění případu,“ dodala mluvčí.

autor: mik
Spustit audio