Vlaky mezi Havlíčkovým Brodem a Pardubicemi se zastaví. Začínají noční výluky

24. květen 2016

Složitější cestování čeká pasažéry na železniční trase Pardubice, Chrudimi a Havlíčkův Brod. Začala série výluk, při kterých budou části trati úplně uzavřené. Lidé tak budou muset přesednout na náhradní autobusy.

Výluky platí od včerejšího večera mezi stanicemi Chrudim a Medlešice, celkem je to sedm spojů, od půlnoci se navíc uzavírka rozšířila až do Pardubic. Pro cestující to znamená přestup z vlaku na autobus.

Náhradní autobusy budou zastavovat většinou přímo před nádražím nebo železniční stanicí, v Chrudimi navíc u Městských sadů, na Masarykově náměstí a také u autobazaru na příjezdu od Pardubic.

Tím ale omezení na trati neskončilo. Dnes - tedy v úterý - se čety údržbářů přesunou do úseku mezi Chrudimí a Slatiňany, stejný scénář výluky od půl osmé večer do půlnoci a se bude opakovat do pátku, s tím že se uzavírka rozšíří až do Chrasti. Železničáři se budou postupně posouvat směrem k Havlíčkovu Brodu, noční výluky budou pokračovat i příští týden a skončí 2. června ráno.

Cestující hlavně musí počítat s přestupem na autobus. Náhradní spoje ale nebudou schopné přepravit například cyklisty nebo vozíčkáře. Kvůli výlukám navíc mohou mít vlaky zpoždění kolem patnácti minut.

Vlaky přes přejezd ve Škroupově ulici v Chrudimi jezdí krokem
autor: kop
Spustit audio