AKTUÁLNĚ: Vlaky mezi Havlíčkovým Brodem a Světlou mohou nabírat zpoždění

9. březen 2018
Zprávy z

Na kolejích mezi Havlíčkovým Brodem a Okrouhlicí omezují provoz. Výluka jedné koleje začala v pondělí po osmé hodině ráno. Železničáři nechali projet poslední rychlík a potom část tratě postupně uzavřou. Omezení potrvá až do července letošního roku.

Zvýšení rychlosti ze 75 na 100 kilometrů za hodinu. To je důvod výluky mezi Havlíčkovým Brodem a Okrouhlicí. Začne v pondělí ráno a potrvá do července letošního roku. Práce vyjdou na více než 700 milionů korun.

České dráhy připravily změny v jízdním řádu. Týkají se celkem čtyř osobních vlaků. Tři z nich budou z Havlíčkova Brodu odjíždět o čtvrt hodiny dříve, poslední spoj ze Světlé odjede o 20 minut později.

Konkrétně se jedná o spoj z Havlíčkova Brodu do Ledče nad Sázavou s odjezdem v 16:39 hodin a vlaky z Brodu do Čerčan s odjezdy v 7:39 a 9:38 hodin.

Obecně budou mít vlaky zpoždění pět až deset minut, odhaduje mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. „Vzhledem k tomu, že se bude jezdit jen po jedné koleji, tak to zasáhne jako rychlíky od Prahy a do Prahy, tak spěšné a osobní vlaky mezi Brodem a Světlou. Zároveň nejsme schopni cestujícím zaručit přestupy na ostatní spoje.“

autoři: mik , Kateřina Tůmová
Spustit audio