Z pomyslné garáže ke hvězdám. Třebíčska kapela Miracles zvítězila v internetovém hlasování

20. březen 2017
Zprávy z

Kapela složená ze studentů třebíčského katolického gymnázia s názvem Miracles zvítězila v soutěži „Z garáže ke hvězdám“. Hlasovali v ní lidé v Třebíči. Kapela, která hraje podle slov členů alternativní rockovou hudbu, často s křesťanskými texty, si mimo jiné zahraje na velkém pódiu v rámci městských slavností.

„To byl zázrak, to jsme nečekali,“ směje se bubeník Matouš Benda. I samotný název kapely znamená v angličtině zázrak.

Hudebníci nezkouší v garáži, ale ve zkušebně přímo v budově katolického gymnázia v Třebíči. „Rozhodně jim to tady oživíme,“ říká zpěvačka Lucie Švaříčková.

Styl hudby je podle členů Miracles nepopsatelný. „Hrajeme spolu rok a půl a je to asi punk-rock, nebo alternativní rock. Vlastní písničky, co máme, tak máme křesťanské texty, jinak hrajeme od všeho, všechno možné,“ dodává.

kapela Miracles, Třebíč, zpěvačka

Honorované vystoupení a možná peníze na aparaturu

Skupina Miracles zvítězila a zahraje si na honorovaném koncertě v rámci Slavností Tří kápí a také postoupila do hlavního finále, kde jde o dvacet tisíc korun na nákup aparatury. „Jsme rádi, že jsme se líbili fanouškům. Těšíme se na ten koncert a doufáme, že důvěru fanoušků nezklameme,“ doplňuje kytarista Petr Jonáš.

kapela Miracles, Třebíč

autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio