Za páteční jihlavskou vraždou by mohl stát bývalý partner zastřelené ženy. Policie po něm stále pátrá

16. prosinec 2017
Zprávy z

AKTUALIZOVÁNO! Policie rozkrývá pozadí páteční vraždy v Jihlavě – Bedřichově. Ženu (71) tam v ulici Slavíčkova dosud neznámý pachatel zastřelil. Kriminalisté okamžitě rozjeli velkou pátrací akci, zatím ale bez výsledků. Podařilo se jim ale najít vozidlo červené barvy HYUNDAI IX35 s registrační značkou 5J6 4785, které mělo být na místě činu.

Násilný trestný čin se stal v pátek odpoledne kolem 14. hodiny na ulici Slavíčkova v části Bedřichov. Neznámý pachatel tam zastřelil řidičku automobilu. I přes okamžitou pomoc nejprve veřejnosti později záchranářů na místě zemřela.

Čtěte také

Obětí se stala žena (71) z Jihlavy. „Z prvotního pověřování vyplynulo, že za spáchání tohoto závažného násilného trestného činu by mohl být podezřelý bývalý partner mrtvé ženy, se kterým měla tato žena v dřívější době neshody, kterými se v minulosti zabývala i Policie České republiky,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Auto červené barvy

Policie v této souvislosti žádá veřejnost o pomoc. „Pátráme po osobním vozidle značky HYUNDAI IX 35 červené barvy s registrační značkou 5J6 4785,“ žádala policie v sobotu dopoledne. Kolem 14. hodiny přišla zpráva, že auto našli.

„Současně se obracíme ze žádostí o pomoc ze strany všech osob, které se v pátek 15. prosince v době spáchání činu - tedy kolem 14.00 hodin - pohybovaly v Jihlavě na ulici Slavíčkova a v jejím bezprostřední okolí. Na místě se měly nacházet dvě osoby pravděpodobně vyššího věku, které z místa odešly ještě před příjezdem Policie České republiky. Kriminalisté by potřebovali svědectví těchto dvou osob, které může být velice důležité pro další prověřování činu,“ dodala mluvčí.

Zároveň policie vyzývá všechny řidiče, kteří jeli v inklinovanou dobu okolo a mají v autě záznamové zařízení, aby se obrátili na linku 158.

Vyzýváme také taxikáře

Možné stopy, alespoň podle vyjádření policie, vedou také na Chrudimsko, konkrétně do obce Medlešice. „Výzva směřuje také k dalším řidičům, zejména vozidel taxislužby, kteří v pátek 15. prosince v odpoledních, večerních nebo nočních hodinách brali na Jihlavsku, Havlíčkobrodsku nebo Chrudimsku do svého vozidla staršího muže a vezli ho do Chrudimi, jejího okolí nebo do obce Medlešice a jejího okolí.“

autor: mik
Spustit audio