Za patnáct set sedačku v kině. Ve Žďáře je adoptují a první místa už mají své majitele

12. duben 2017
Zprávy z

Jak přitáhnout veřejnost do kina, tím se zabývají ve Žďáře nad Sázavou. Z jiných měst si vypůjčili nápad s adopcí sedaček. Lidé za ně daný určitý obnos, čímž získají určité výhody. Sedačka stojí 1500 korun a první místa už mají své majitele. Nová sedačka je veřejně vystavená. Adopce potrvá do konce května.

Zářivě červená, prostorná a pohodlná. Taková je nová sedačka, která bude v kině ve Žďáře nad Sázavou. Místo je i na kelímek s nápojem.

„Sedí se mi na ní moc pěkně. Jsem zvyklá z Jihlavy, tohle je ale pohodlné. Já jsem malinká, je to moc dobré,“ směje se divačka Ivana Ročárková.

Kampaň „Hledá se kinomil“

Adopce sedaček rekonstruovaného kina ve Žďáře nad Sázavou má jednak přitáhnout lidi do biografu a pak také vybrat peníze, které s opravami pomohou.

Zájem veřejnost určitý je, pokračuje marketingová referentka města Hana Vykoukalová. „K dnešnímu dni se nám nahlásilo celkem šest kinomilů, kteří si rezervovali osm sedaček, jedna z nich je už zaplacená. V průběhu času každého osobně kontaktujeme a spojíme se s ním ohledně darovací smlouvy.“

autoři: mik , Veronika Papoušková
Spustit audio