Začíná odstraňování billboardů. Ředitelství silnic a dálnic zlikviduje 14 nelegálních ploch u D1

9. říjen 2017
Zprávy z

Ministerstvo dopravy nařídilo odstranění prvních nelegálních billboardů. Týká se to těch poutačů, které stále stojí v ochranném pásmu do 250 metrů od dálnice, nebo 50 metrů od silnic první třídy. Ředitelství silnic a dálnic proto v pondělí začne s likvidací prvních 14 nelegálních ploch na dálnici D1.

Reklamní poutače v takzvaném ochranném pásmu dálnic a silnic 1. třídy nesmí být už od 1. září. Proto musí pryč.

„Ředitelství silnic a dálnic obdrželo od ministerstva dopravy první rozhodnutí o tom, že máme začít likvidovat nezákonnou dopravu,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Nelegální reklamní plochy u silnic 1. třídy řeší Správy a údržby silnic jednotlivých krajů. Například na Pardubicku obesílají vlastníky takových poutačů.

„Postupně obesíláme vlastníky reklamních zařízení na základě výzev k odstranění nepovolených reklamních zařízení. Oni uposlechli těch výzev a dochází k postupnému odstraňování. Jsou povinni to do pěti pracovních dnů odstranit,“ dodává Roman Kyncl z odboru dopravy Pardubického kraje.

Ředitelství silnic a dálnic napočítalo kolem dálnic a silnic 1. třídy na tři tisíce nelegálních reklamních ploch. Postupně je odstraní všechny a náklady potom bude vymáhat po vlastnících.

autor: Honza Pastor
Spustit audio