Zářijová tragédie, která se stala u Rynárce, je u soudu. Policie označila za viníka sexuologa Weisse

18. červenec 2017
Zprávy z

Dopravní nehodu, při které nedaleko Rynárce na Pelhřimovsku v podvečer 16. září loňského roku zemřeli dva lidé, začne projednávat soud. Viníkem je podle policie dvaašedesátiletý muž, řidič automobilu Jaguár XF. Jde o pražského sexuologa Petra Weisse. V případě uznání viny soudem mu hrozí až šest let za mřížemi.

Nehoda se stala 16. září loňského roku mezi Rynárcem a Houserovkou, jižně od Pelhřimova.

„Řidič osobního vozidla Jaguar XF se při jízdě dostatečně nevěnoval řízení vozidla a nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace. Při průjezdu levotočivou zatáčkou nezvládl řízení a s vozidlem vyjel pravými koly vpravo mimo komunikaci. Následně přejel s vozidlem do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Ford Focus,“ popsala průběh nehody mluvčí policie Dana Čírtková.

Ve Fordu cestovaly tři osoby – muž a dvě ženy. „Pětapadesátiletý řidič osobního vozidla utrpěl při střetu zranění neslučitelná se životem a na místě nehody zemřel. Těžké zranění utrpěla pětadvacetiletá spolujezdkyně na zadním sedadle, která na následky zranění zemřela v nemocnici. Těžce zraněna byla také devětačtyřicetiletá spolujezdkyně, která seděla na předním sedadle.“

Policie, na základě znaleckých posudků, označila za viníka nehody řidiče Jaguaru XF, kterému za usmrcení a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí až šest let vězení.

autor: mik
Spustit audio