Zfušované zábradlí v Třebíči ohrožuje chodce. 'Připomínkoval jsem ho,' tvrdí místostarosta

11. říjen 2017
Zprávy z

Bezbariérovou trasu v centru Třebíče lemuje špatně svařené zábradlí. Chodci na Komenského náměstí se obávají zranění. Mezi trubkami jsou ostré hrany a až několik centimetrů velké mezery. Může v nich zůstat i celý prst.

„Není to napojené normálně, vybroušené,“ pozastavuje se nad kvalitou svarů zábradlí Bohumil Hotový, který sám chodí o hůlce a potřebuje se něčeho přidržovat.

V ohrožení jsou především malé děti nebo starší méně pohybliví lidé, kteří se zábradlí chytají. Ve velkých mezerách může zůstat i celý prst. Některé trubky ani svařené nejsou.

Místostarosta za ČSSD Vladimír Malý, který byl za přestavbu Komenského náměstí od začátku zodpovědný, o problému ví a slibuje nápravu. „Samozřejmě stát se může cokoliv – úraz, nicméně, já jsem to zábradlí připomínkoval, takže předpokládám, že se ještě některé věci doupraví,“ řekl Českému rozhlasu Vysočina.

Podle vedení města oprava zábradlí ale potrvá ještě několik týdnů. Jednotlivé díly jsou pozinkované a musejí se vozit do zinkovny ve Velkém Meziříčí. Oprava by měla být podle města hotová do zimy.

Nepovedené zábradlí, Třebíč
Nepovedené zábradlí, Třebíč
Nepovedené zábradlí, Třebíč
autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio