FANTAZIN - Markéta Březinová

16. červenec 2014

Máme tu půvabný text. Jak napsala spisovatelka Martina Drijverová, která každý text čte a radí všem budoucím spisovatelům: ...dávám ti jedničku! Líbí se mi, že popisuješ nejen útrapy paní pošťačky, ale hledáš i jejich řešení. Příběh má také trochu pohádkové vyznění... Vy to můžete zkusit také. Stačí jen kliknout na ikonu Fantazin a začít psát.

Markéta Březinová, 10 let, Svět pošťáků

Jednou takhle pršelo. Já už ani nevím, kdy to bylo, ale vím, že hodně pršelo. A pršelo tak, že kam jste se podívali, byly jenom louže. Nikdo radši nechodil ven.
Venku nebyla ani noha, jenom chudák paní pošťačka běhala od domu k domu a ani se nezastavila. Bylo mi jí líto, a tak jsem si řekla, že jí pomůžu.

Vzala jsem deštník a šla jsem. Když jsme spolu roznášeli dopisy, tak mi vyprávěla, že kdysi měli pošťáci svůj ráj. Jenom proto, že mají moc důležitou práci. Měli tam prý svůj bazén, saunu i vše ostatní, co si jen můžete představit.

V tu chvíli jsem začala přemýšlet, jaké by to asi bylo být pošťačkou v té době. Škoda, že v té době být nemůžu, ale to nevadí. Alespoň vím, čím budu až vyrostu.

autor: Lenka Kupková
Spustit audio