Notováníčko - Červený šátečku

1. červenec 2013

Ahoj děti, to jsem zase já, víla Budínka. Znáte tu písničku o červeném šátečku? Když si ji zpívám, hned se mi chce tančit. Nechcete to taky zkusit?

Červený šátečku kolem se toč, kolem se toč, kolem se toč. Má milá se hněvá, já nevím proč, já nevím proč, já nevím proč. Tralalala lalala, červená fiala, tralalala lalala, fialenka.

Včera jsem byla se sestřičkami vílami na louce a spustila jsem: Červený šátečku kolem se toč, kolem se toč, kolem se toč. A moje sestřička si hned sundala svůj šátek, který měla kolem krku, vzala ho do ruky a začala s ním tancovat. Zkuste to taky.

Vezměte si do ruky šátek nebo něco, co jako šátek vypadá a pak s tím mávejte na jednu stranu a pak na druhou a zase znova, potom ho nechte jen tak v ruce a zatočte se na pravou stranu, ano, správně, to je ta ruka, kterou většina z vás kreslí. A zase znova mávejte na jednu stranu, na druhou a ještě jednou a teď se zase točte kolem levé ruky. No, vy jste tedy šikovné.

Takový šátek, ten umí věci! Moje babička si ho dává na hlavu, aby jí vítr nerozcuchal vlasy. Aspoň to vždycky říká: Vezmu si šátek, ať mi vítr nerozcuchá vlasy. A protože jsem tomu nerozuměla, zeptala jsem se, co to je rozcuchat? A babička se jenom usmála a řekla: pojď ven, zrovna krásně fouká, já ti to ukážu. A vyšla se mnou na louku, tedy bez šátku a vítr se pustil do jejich dlouhých šedých vlasů. „ Je, ty poletují“ volala jsem nadšeně! A sama jsem se postavila proti větru a ten se pustil i do mých vlasů! „ Vypadáme jako dvě čarodějnice!“ smála jsem se.

Ale stejně bych si ráda ještě zazpívala tu písničku o šátečku. Pojďte si ji zazpívat se mnou a přitom si můžete se šátkem hezky zatančit.

Poslouchej pořad víly Budínky, tady je první díl:

Další díly Notováníčka vysíláme od pondělí do pátku v 9:20 a 11:30.

autor: mák
Spustit audio