Sladkokyselé kuře v papíru

19. listopad 2008

Ahoj! Kdo z vás si rád někdy vyzkouší něco ukuchtit? Nabízím prima recepty, a stále zkoušíme recepty s ananasem. Napište, jak se vám vaření dařilo! Zdají se vám recepty jednoduché? Pište nám své zkušenosti nebo nápady na deti@rozhlas.cz.

Sladkokyselé kuře v papíru

Logo

Hlavní jídlo
Že se na pečicím papíru peče nebo smaží, na to jsme si už zvykli. Ale tento vynález nám může pomoci i s vařením v mikrovlnce... Navíc jídlo servírované "v balíčku" pěkně vypadá.

Dvě kuřecí prsa na kousky
Půlka malého ananasu (nebo z konzervy) na kousky
2 šalotky na velké kousky
1 paprika na kostky
2 stroužky česneku na plátky
2 hrstě mražené čínské zeleniny (nebo "co dům dal" - kukuřice, hrášek, mrkev, fazolky, ...)
1/2 hrnku rajčatového pyré (příp. kečup)
10 polévková lžíce cukru krupice - při použití kečupu není třeba
5 polévková lžíce tmavého vinného octa
Sůl na kuře
4 čtverce pečicího papíru o straně přes celou šíři

Cukr a ocet smícháme s česnekem a rajčatovým pyré a přidáme nasolené kuře. Ve vhodné nádobě dáme do mikrovlnky na 8-10 min na plný výkon, jen lehce zakryté - proti prskání. Jakmile omáčka vře a houstne a kuře je skoro hotové, smícháme směs se zeleninou a ananasem, příp. dochutíme (cukr, ocet, sůl....) a rozdělíme do středu pečících papírů. Zabalíme, aby vznikl jakýsi sáček nebo kapsa uzavřená směrem vzhůru, nastojato dáme na vhodný pekáček či misku a v mikrovlnce pečeme 3-5 minut. Pro "zapečený" dojem je ideální využít funkci crisp nebo gril, pokud to mikrovlnka umožňuje. Hotové jídlo necháme pár minut stát. Servírujeme s rýží v míse uprostřed stolu, aby si každý strávník dle libosti doplnil svůj svůj balíček.

autor: Šárka Sedláčková
Spustit audio