Zapečená růžičková kapusta

Mezi nejzdravější potraviny patří kapusta. Velmi jednoduchým jídlem, které se hodí jako předkrm, příloha i lehká večeře, je zapečená růžičková kapusta. Svůj recept nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.

Ingredience
  • 500 gramů růžičkové kapusty
  • 20 gramů másla
  • 50 gramů strouhaného parmezánu
  • sůl
  • pepř

Uvaříme kapustičky. Předem je lehce nakrojíme zespodu do kříže, aby se vařily kratší dobu a rovnoměrně. Vaříme v páře s malým množstvím vody, ne více než 10 až 15 minut.

Pak kapustičky osolíme, opepříme, dáme do malé máslem vymazané formy, posypeme parmezánem a krátce zapečeme při 180 stupních.

Související

  • Zapékaná brokolice

    Brokolice zvyšuje imunitu, podporuje srdce a cévy, brání poškození lidského plodu i mozku. Lehké zdravé jídlo připravíte, když ji zapečete s bramborami, tvarohem a vejci.

  • Narychlo osmahnutý špenát

    Špenát obsahuje mnoho vitamínů a dalších prospěšných látek. V kuchyni ho můžete využít nejrůznějšími způsoby, ale pokud nemáte mnoho času, stačí jen rychle osmahnout.

  • Zapečený fenykl s česnekem

    Fenykl má specifickou, mírně nasládlou kořenitou chuť. Pokud ho zapečeme, můžeme ho podávat i jako samostatný pokrm. O recept se podělila Štěpánka Kutišová.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.