Ze 70 souprav CityElefantů je teď 11 mimo provoz. Cestujícím se za komplikace omlouvám, říká středočeský radní

5. prosinec 2023

Hostem pořadu K věci byl radní Středočeského kraje pro oblast veřejné dopravy Petr Borecký (STAN).

V rozhovoru s Tomášem Pancířem hovořil Petr Borecký o tom, jak se od neděle změní jízdní řády středočeských vlaků a autobusů. Zda se Kladno vrátí do systému Pražské integrované dopravy, i tom, jak budou vypadat nové vlaky pro spoje mezi středočeskými městy a Prahou, a proč je aktuálně mimo provoz sedmina souprav CityElefantů.

„Tak ze sedmdesáti souprav CityElefant, které každý den jezdí po středočeských a pražských kolejích, máme mimo provoz jedenáct souprav, z toho u tří nafoukal sníh do sání, takže zkratovaly tlumivky. A u zbývajících osmi souprav jsou to různé závady typu brzdy, elektronika a podobně. Podle informací, které mám od kolegů Českých drah, tak zhruba během dvou dnů by se mohly vrátit opět do provozu. A dovolte mi, abych se cestujícím omluvil za komplikace, které je tím potkaly,“ vysvětluje radní.

Poslechněte si celý rozhovor v audioverzi.

autoři: Tomáš Pancíř , JMys
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.