Frankfurt 2015 – zábava a občerstvení na autosalónu

16. září 2015 10:56

Na světovém autosalonu ve Frankfurtu jsou stovky nádherných vozů. To je jasné. Na tuhle motoristickou událost ale lákají také krásné slečny nebo nejrůznější atrakce. Jaká je práce hostesky na autosalónu, jaké atrakce mají pro návštěvníky připravené některé automobilky, a co a za kolik si můžete na autosalónu dát k jídlu? To zjišťovala Dominika Nováková. Natáčení ale začala netradičně – vzhůru nohama. Vyzkoušela si totiž simulátor převrácení auta.

Auto se převracelo pomalu, ale ani tak to vůbec nebyl dobrý pocit. Ještěže jsem se ke stánku s občerstvením přesunula až po této zkušenosti.

Jídlo si tady na frankfurtském autosalonu můžete dát doslova na každém rohu. A je z čeho vybírat – spousta druhů teplých i studených pokrmů a kromě jídla je prý nejoblíbenější pivo. Potom, co obsloužila několik návštěvníků, mi to prozradila usměvavá servírka Sofie.

Čtěte také

„Velmi oblíbené je typické německé pivo a řízek. Máme také bramborový salát, který je v Německu a konkrétně tady ve Frankfurtu velmi oblíbený a je to tradiční jídlo. A s cenami je to různé, třeba kávu Americano, tedy černou kávu, máme za 2,70 Euro. Kapučíno stojí 3 Eura. Za pivo zaplatíte 3,50 a u jídla je to samozřejmě různé,“ ukazuje mi stánku s občerstvením Sofie.

Závodní simulátor

Hned bych si toho naobjednala spoustu, ale moji pozornost najednou odvádí zvuk závodního auta. Vcházím do jedné z mnoha obrovských výstavních hal a blížím se ke stánku jedné z automobilek, kde mají závodní simulátor. Vyzkoušet si ho může úplně každý, není to ovšem hračka, vysvětluje mi Peter, který simulátor obsluhuje.

Simulátor Seat Cupra cupu

„Je to skoro stejné, jako jízda v opravdovém závodním autě, protože to je profesionální simulátor. Rychlost a řízení se velmi podobají skutečnosti. Není to hra a je to velmi složité. Máme tento simulátor, abychom ukázali lidem, co v autě zažívá skutečný závodník.“

Náročná práce hostesky

Vedle aut ve Frankfurtu nelze přehlédnout krásné hostesky, ve stánku každé automobilky je jich několik, a hlavně muži nevědí, jestli se dřív dívat na auta nebo krásné slečny. Jak těžká je práce hostesky na autosalonu, mi prozradila Němka Laura.

Hostesky 9

„Je to opravdu vyčerpávající, ale hlavně kvůli dlouhé pracovní době, ale na druhou stranu je to velmi zajímavé a zábavné. S cizinci se domluvíme dobře – já třeba mluvím anglicky a trochu španělsky, ale ostatní dívky umí i korejsky a samozřejmě Francouzsky. Lidí si nás často fotí, dnes ne moc, protože jsou dny pro novináře, ale až tu budou normální návštěvníci, udělám třeba 50 fotek za den.“

Výstaviště Messe Frankfurt bude pro veřejnost otevřené od soboty 19. do 27. září a je opravdu na co se těšit.

Spustit audio