Paříž 2016: Automobilová show už od 1. října

26. září 2016 12:36

Už tuto sobotu 1. října se široké veřejnosti otevřou brány pařížského výstaviště, kde se koná jeden z největších autosalónů v Evropě. Automobiloví fanoušci se mohou opět těšit na světové premiéry, koncepty a studie.

Autosalón se koná od soboty 1. října do neděle 16. října. Otevřeno je od 10 do 20 hodin, ve čtvrtek a v pátek se zavírá až s desátou hodinou večer.

Brány pařížského autosalónu najdete na adrese:

PARIS EXPO
Porte de Versailles
75015 PARIS
FRANCE

Jednodenní vstupné pro dospělé návštěvníky je 16 eur, pokud je vám od 10 do 25 let, zaplatíte 9 euro. Taková vstupenka lze ovšem pořídit pouze s jednou dospělou. Děti do 10 let mají vstup zdarma a skupiny čítající 15 a více lidí platí 14 eur za osobu. Vstupenku si můžete zakoupit on-line prostřednictvím internetových stránek autosalónu.

Jak se na pařížský autosalón dostanete?

Z Prahy až do Paříže pojedete stále po dálnici: Z Prahy po plzeňské dálnici D5 na hraniční přechod Rozvadov, kde se napojíte na dálnici A6. Ta vás přes Nürnberg, Heilbronn, Mannheim a Saarbrücken provede celým Německem až na francouzské hranice. Tady se napojíte na dálnici A4, která vás přes Metz a Reims dovede až do Paříže.

Pokud chcete jet autem až na místo, tak v případě, že přijíždíte po zmíněné dálnici A4, se musíte vydat na jižní okruh (périphérique Sud) a následně sjet směrem na Porte de Versailles, Porte de la Plaine nebo Porte de Sèvres.

Parkování

Potřebujete však v Paříži zaparkovat, což není zrovna levné. Pomoci vám může přehled parkovišť přímo v okolí výstaviště a přehled odstavných parkovišť v malé vzdálenosti od stanic městské hromadné dopravy.

Autosalon Paříž parkování

Na pařížském Expu budou i naši dva reportéři Jan Říha a Luděk Hubáček, kteří budou přinášet aktuální informace. Poslouchejte je na vlnách Radiožurnálu, fotky prohlížejte a články čtěte na našem webu.

Spustit audio