Ženeva 2016: Co potřebujete vědět před autosalonem

25. únor 2016 11:28

Na autosalonu v Ženevě se tradičně můžete těšit na několik zajímavých premiér. Brány autosalonu se veřejnosti otevřou na začátku března. A my pro vás máme pár rad, jak se do Ženevy dostat, a kolik si připravit peněz.

Cesta na autosalon

Ženevský autosalon se nachází přímo u letiště i vlakového nádraží. Takže, kdo nerad cestuje autem, dorazí rovnou na místo konání.

Pokud přeci jen raději pojedete „po vlastní ose“, připravte se zhruba na tisíc kilometrů – autem je to nejjednodušší přes Německo – přes Norimberk, Karlsruhe a Bern, o pár minut pomalejší je to přes Mnichov a Curych. Cesta vám zabere zhruba devět až deset hodin. Před Ženevou se pak v době konání autosalonu určitě budou tvořit kolony. Držte se ukazatelů na Palais des Expositions, Palexpo nebo Salon.

Parkování

Pro autosalon je vyhrazeno 12 parkovišť v okolí až s deseti tisíci parkovacími místy, která se budou otevírat v závislosti na jejich obsazenosti. Dopravu bude řídit ženevská policie. Sledujte značení: P Salon.

Logo
Logo

Parkování na den vyjde na 25 franků, v ceně jsou kyvadlové autobusy, které jezdí pravidelně mezi parkovišti a hlavním vchodem do autosalonu, takže se nemusíte spoléhat na místní hromadnou dopravu. Pro více informací o parkování a hromadné dopravě se podívejte na oficiální stránky autosalonu.

Informace ze švýcarských silnic

Švýcarská roční dálniční známka stojí 40 franků. V obci se jezdí 50 km/h, mimo obec jen 80 km/h, na rychlostních silnicích 100 km/h a na dálnicích maximálně 120 km/h. Ve Švýcarsku je zakázáno používat radarové detektory. Co se alkoholu týče, tolerují úřady hranici 0,5 promile.

Plán parkování na autosalonu v Ženevě

Otevírací doba

Dny pro novináře a odborníky

1. března 2016 (úterý)
2. března 2016 (středa)

Dny pro veřejnost – 3. až 13. března 2016, otevřeno

Pondělí až pátek – 10 až 20 hodin
Sobota a neděle – 9 až 19 hodin

Ceny

Dospělí: 16 franků
Děti od 6 do 16 let, důchodci a invalidé: 9 franků
Skupinové vstupné (více než 20 lidí): 11 franků

Všechny vstupenky zakoupené po 4. hodině stojí polovinu.

Čerstvé informace vám budou přinášet naši reportéři Jan Říha a Luděk Hubáček. Čtěte články a prohlížejte fotografie na našem webu. Poslouchejte reportáže ve vysílání Radiožurnálu.

Spustit audio