Jízda pro život

3. září 2008 11:56

Nový vzdělávací projekt Jízda pro život chce pomoci snížit počet nehod na našich silnicích. Je určen všem řidičům, kteří mají zájem se zdokonalit v řízení a osvojit si základy bezpečné jízdy. Partnerem projektu se stala Zelená vlna.

Během září navštíví Jízda pro život třicet osm měst. Speciálně vyškolení instruktoři provedou zájemce hodinovým intenzivním kurzem, který má praktickou a teoretickou část. Na teoretickou přípravu navazuje přistavení vozu, jeho zapůjčení a třicet minut jízdy ve dvojici. Dostane se i na bezpečnostní témata: správné používání pásů, dětských sedaček, opěrek hlavy, airbagů atd.

Každý z účastníků akce se musí prokázat řidičským průkazem. Pro výcvik bude použito padesát nových vozů BMW řady 1. a 3., která budou zapůjčena na základě smlouvy. Celá akce je kompletně pojištěna.

Za každý ujetý kilometr v rámci projektu získá Nadační fond Jízda pro život od sponzorů finanční podporu. Patrony akce jsou ministr dopravy a nadace BESIP. Na akci spolupracuje Policie České republiky.

autor: peš
Spustit audio