Jak se kempuje u Baltského moře?

21. červenec 2013 15:50

Tisíce karavanů brázdí během prázdnin evropské dálnice. S autem, potažmo karavanem se po Evropě vydáme i my. A zamíříme na Balt. Německé kempy patří k nejlépe vybaveným a nejčistějším v Evropě. Jak to vypadá přímo na místě?

„Tady si užíváme čerstvý vzduch, přírodu, v hotelu je to trochu jako ve skříni. Když je pěkné počasí, je to tady super. Jsou tu jiné vztahy, bavíme se s lidmi okolo. Člověk si může sebou vzít zvířata, což je taky důležité,“ pochvalují si manželé Wagnerovi. Do kempu Niendorf jezdí se svým karavanem už několik let. Tráví tu celou dovolenou.

Německé kempy mají obecně vysokou kvalitu. Niendorf leží přímo na břehu Baltského moře. Asi 20 kilometrů za Wismarem. Na čtyřech hektarech jsou místa pro karavany, obytné vozy i stany. „Momentálně je ještě volno, ale na přelomu července srpna, kdy mají všechny spolkové země prázdniny, je lepší si místo rezervovat předem,“ říká Sabine Ehrlich, která má kemp na starosti. „Pro rodinu s dětmi přijde noc přibližně na 20 eur. V tom je zahrnuté, jak parkovací místo pro karavan a auto, tak proud. Za děti do tří let se neplatí. V kempu jsou čisté sprchy, kuchyně, samozřejmě restaurace, ale také sauna nebo Wi-Fi připojení. Na týden přijde v přepočtu na 250 korun,“ popisuje Sabine Ehrlich.

Čtěte také

Pro malé děti tu je hřiště s prolézačkami, pro větší fotbalové hřiště. „Příjemné je, že se tady dá jezdit na kole. Na to jsme zvyklí i z České republiky,“ pochvaluje si pan Bernard síť cyklostezek. „Byli jsme v Chorvatsku i v Itálii a určitě je to srovnatelné, a když je dobré počasí, sem je to blíž – dá se sem dojet za šest a půl hodiny. Takže s malými dětmi se sem krásně dostanete,“ říká pan Bernard. A počasí letos kempování skutečně přeje.

autor: kls
Spustit audio