Každodenní přínos informací a rad před cestou do zahraničí na vlnách Radiožurnálu!

27. červen 2013 13:10

Sedm z deseti Čechů se vydává na dovolenou autem. Provoz v době prázdnin výrazně roste a každá dopravní informace má cenu zlata. I proto pro vás chystáme náš pravidelný letní dopravní servis.

„Ve Slovinsku řidiče zdrží nehoda a to na dálnici A1 směrem z Mariboru.“ Takové a podobné dopravní informace uslyšíte na vlnách Radiožurnálu pravidelně, a to vždy jednou týdně. A kdy jindy než před víkendem, kdy se drtivá většina z nás na dovolenou vydává.

„Stejně jako v minulých letech, kdy se nám tento servis pro posluchače osvědčil, to bude každý pátek ve večerním Radiožurnálu mezi 20. a 21. hodinou a samozřejmě míříme hlavně na řidiče, kteří budou na dovolenou vyrážet buď v pátek večer, nebo třeba v sobotu brzy ráno. Servis bude opravdu kompletní – kromě dopravních informací také informace motoristické,“ prozrazuje vedoucí motoristické redakce Jan Říha.

Čtěte také

Půjde vlastně o jakousi obdobu Zelené vlny, ale ze zahraničních silnic a dálnic. Aby byly informace aktuální, o to se budou starat v ÚAMK Petr Vomáčka a David Kůstka.

„Obsahem informací bude stručný popis pro řidiče cestující do Chorvatska a do ostatních turistických destinací za létem. Tyto informace máme v ÚAMK online k dispozici a online přehlednou mapu od ADAC, chorvatského autoklubu HAC a poskytneme je rádi posluchačům Českého rozhlasu,“ popisuje Petr Vomáčka.

„Tyto informace doplníme základními turistickými informacemi – denní svícení, dálniční známky, mýto a podobně,“ dodává David Kůstka.

To bude vždy v pátek večer mezi osmou a devátou, ale každý den, počínaje pátkem 28. června vám Radiožurnál bude nabízet v pravidelném čase také seriál rad na cesty.

Čtěte také

„Seriál autem po Evropě vám pomůže na cestách, ať už se to týká dálničních poplatků, cen pohonných hmot, anebo přípravy na cestu, jak se udržet v kondici během cesty. Samozřejmě na tomto seriálu spolupracuje jak motoristická, tak zahraniční redakce. Regionální stanice se budou zabývat informacemi z pohraničí – kde si koupit dálniční známku před tím, než opustím naši zemi a tak dále,“ vysvětluje Jan Říha. A tyto rady vám nabídneme 7 dní v týdnu po celé prázdniny vždy před čtvrtou odpoledne.

autor: pgj
Spustit audio