Děkujeme Zpravodajům za jejich dopravní hlášení v září

10. říjen 2018 12:33

Se začátkem nového měsíce pokračujeme v naší tradici a odměňujeme tři nejaktivnější Zpravodaje, kteří na naší bezplatné lince nahlásili v září velký počet dopravních událostí.

Září bylo, co do počtu nehod a usmrcených lidí na českých silnicích, téměř shodné se srpnem. Celkem se stalo 8804 nehod, při kterých přišlo o život 63 lidí a dalších 210 se těžce zranilo. Jedna tragická nehoda se stala 11. 9. na dálnici D5 u Rudné ve směru na Prahu. Řidič osobního auta tam v noci zezadu naboural do kamionu a na místě zemřel. Dálnice byla několik hodin zavřená.

Nejtragičtějším dnem byla středa 19. září, kdy byla dvakrát zavřená i dálnice D1 a celkem zahynulo 6 lidí. V pátek 28. 9. pak při čelní srážce osobního a nákladního auta na dálnici D11 na Nymbursku zemřeli oba řidiči. Dopravu komplikovala i vichřice v noci v neděli 23. září a vy jste nám ze silnic hlásili velké množství událostí. Spousta těchto nahrávek se objevila i v nočním vysílání.

V září jste nám celkem zavolali 4433x a pokračuje tak trend růstu počtu telefonátů. Všem, kteří svými hlášeními dobrovolně pomáhají zpřesňovat vysílání Zelené vlny, děkujeme.

Tentokrát jsme z nejčastěji volajících vybrali:

Zelená vlna: Propagační předměty

Jan Němec, Praha 9
Jiří Zedník, Litovel
Jiří Bárta, Dolany

Posíláme dárkové balíčky s praktickými drobnostmi, včetně reflexních vest, reflexních pásků a do blížícího se podzimního chladu užitečných termohrnků.

Kromě pravidelných odměn máme pro Zpravodaje i další výhody, jako je bonus v síti čepacích stanic MOL, tedy u našeho partnera.

Jestliže ještě nejste Zpravodajem Zelené vlny, stačí vyplnit registrační formulář. A pokud už Zpravodajem ZV jste, pamatujte, že statistiky se počítají z telefonního čísla, které uvedete při registraci. Případné změny proto hlaste prostřednictvím formuláře pro aktualizaci údajů.

Kdykoli potkáte na cestách nějaké problémy, zavolejte nám non-stop na bezplatnou linku 800 553 553. Jezděte opatrně a šťastnou cestu!

Spustit audio