GALERIE: Ohlédnutí za Velkou cenou Zelené vlny

17. říjen 2017 11:20

V neděli 15. října jsme v rámci Dne otevřené dráhy na Masarykově okruhu v Brně připravili již tradiční Velkou cenu Zelené vlny, setkání s našimi Zpravodaji. Ti se zapojili do soutěže o spolujízdu s profesionálem v závodním voze. Na autodrom dorazilo přes čtyři tisíce návštěvníků.

Tečka za sezónou na brněnském Masarykově okruhu se letos mimořádně vydařila. Po předchozích ročnících, kterým počasí ani trochu nepřálo, se tentokrát autodrom vyhříval pod slunečnou oblohou bez mráčku. A tak bylo v celém areálu plno.

Na návštěvníky čekala řada zajímavých atrakcí. Třeba si na vlastní kůži vyzkoušeli, jaké to je převrátit se v autě na střechu. Simulátor dal také pocítit, jak vypadá náraz ve vozidle už při nízké rychlosti 30 km/h. Ti náruživí se mohli projet po okruhu ve vlastním autě.

Policisté představili rychlé dálniční vozidlo a motorku. Svou techniku předvedli i silničáři v rámci celostátní soutěže Cestářské rodeo. A vedle vozů armádních nebo závodních z Rallye Dakar byl k vidění i stroj motohlídky Zelené vlny.

Na brněnský autodrom přijel také R-stream, mobilní studio Radiožurnálu. Z něj jsme vysílali i pořad Host Lucie Výborné. Ta si o Zelené vlně povídala s vedoucím redakce dopravního zpravodajství Štěpánem Jandou, dlouholetým vedoucím motoristické redakce Janem Říhou a redaktorem Zelené Vlny Bohuslavem Benešem.

Podle pořadatelů se na Masarykově okruhu letos bavilo přes 4000 lidí. Pokud jste byli mezi nimi, děkujeme za návštěvu. A těšíme se za rok na shledanou.

autor: tva
Spustit audio