Přivítali jsme nejaktivnější Zpravodaje Zelené vlny za rok 2013

8. duben 2014 09:00

V letošním roce jsme navázali na tradiční setkání se třemi nejaktivnějšími Zpravodaji Zelené vlny v budově Českého rozhlasu. Tentokrát jsme přivítali Davida Pátka, Martina Slavíka a Matěje Tejchmana. Všichni tři v loňském roce aktivně přispívali svými dopravními informacemi na bezplatné telefonní číslo 800 12 20 12.

Zpravodaje Zelené vlny jsme přivítali v budově Českého rozhlasu v Praze na Vinohradech v pondělí 7. dubna 2014 v odpoledních hodinách. Zasvěceným průvodcem v budovách rozhlasu byl po celou dobu setkání Jan Říha, vedoucí redakce Zelené vlny.

Přivítání u generální ředitele Českého rozhlasu

Jako první nás přivítal generální ředitel Peter Duhan. Zpravodajům osobně poděkoval, ocenil jejich aktivní přístup a v neformálním rozhovoru se jich zeptal mj. na to, jak jim Zelená vlna pomáhá při cestách. Každý ze Zpravodajů dostal certifikát a tašku s dárky, která obsahovala např. rádio, škrabku na auto nebo malou svítilnu.

Po tomto setkání jsme Zpravodaje Zelené vlny provedli budovou rozhlasu a v atriu jsme s nimi krátce neformálně poseděli. Poté jsme přivítali zástupce České pojišťovny, který jim předal stan jako poděkování za hlášení dopravních informací. Česká pojišťovna je jedním z partnerů benefitního programu Zpravodajů Zelené vlny, takže věříme, že dárek udělal pánům radost.

Návštěva vysílacích studií a setkání s ředitelem Centra zpravodajství

Po předání dárků jsme se přesunuli do studia Zelené vlny. Službu měl redaktor Bohuslav Beneš a Zpravodajové tak mohli na vlastní oči vidět, jak se připravuje živý vstup. Všichni byli překvapeni, kolik zdrojů mají naši redaktoři k dispozici, co všechno musí zpracovávat a měli mnoho zajímavých dotazů. Příjemná diskuse následovala také v kanceláři Tomáše Pancíře, ředitele Centra zpravodajství.

Na závěr všechny čekala návštěva newsroomu Radiožurnálu. David Pátek byl vybrán jako čestný zástupce všech Zpravodajů a přijal pozvání jako speciální host odpoledního Radižurnálu. V krátkém rozhovoru s moderátorkou Hankou Shánělovou (začátek 33:17 minuta) vysvětlil důvody, proč se stal Zpravodajem Zelené vlny, kolik najezdí za rok km a zmínil také časté neštvary českých řidičů.

Chcete se také stát Zpravodajem Zelené vlny?

Pokud chcete pomáhat sobě i ostatním na silnicích, pak neváhejte a připojte se k našemu projektu dobrovolného Zpravodaje Zelené vlny. Vy jste naše oči na cestách a pomáháte nám vytvářet aktuální dopravní zpravodajství.

autor: min
Spustit audio