Moto GP 2018: Motohlídka Zelené vlny monitoruje provoz v okolí okruhu

2. srpen 2018 18:00

Zelená vlna je opět oficiálním dopravním zpravodajstvím při Grand Prix České republiky. Na Radiožurnálu nabízí motoristům spolehlivé informace, v době největšího náporu při příjezdech a odjezdech diváků každých 15 minut.

Míříte na Mistrovství světa silničních motocyklů do Brna? Abyste měli vždy aktuální přehled o dopravní situaci na své trase, poslouchejte Zelenou vlnu Radiožurnálu. Do okolí automotodromu vysíláme naši motohlídku Jakuba Vodičku. A pokud na závody vyrazit nemůžete, dění přímo na okruhu a v jeho zázemí vám zprostředkují reportéři Jan Říha, Luděk Hubáček a Jan Pastor.

Pátek 3. srpna: Příjezd diváků, tréninky jezdců

Skútr Zelené vlny vyráží z Prahy směr Brno v pátek po obědě. Motohlídka bude cestou monitorovat provoz na dálnici D1, po dojezdu pak v okolí automotodromu. Aktuální dopravní informace uslyšíte v pravidelných relacích Zelené vlny (od 15:00 do 19:00 každých 15 minut), a také ve vstupech Odpoledního Radiožurnálu.

Po celý den bude Radiožurnál nabízet i řadu zajímavých postřehů a praktických informací v příspěvcích našich reportérů. A pozvání do Ranního interview přijal ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil. S ním bude Jan Pokorný mluvit mimo jiné o dopravních, bezpečnostních a protiteroristických opatřeních.

Čtěte také

Sobota 4. srpna: Kvalifikace závodníků, zábava fanoušků

V rámci sobotního Víkendového Radiožurnálu budeme zařazovat Zelenou vlnu minimálně každou půlhodinu. Při mimořádných událostech okamžitě, respektive každých 15 minut. Pod drobnohledem naší motohlídky budou nadále příjezdové trasy, ověří třeba i obsazenost jednotlivých parkovacích ploch.

Motohlídka Zelené vlny Jakub Vodička

Reportéři Radiožurnálu se v průběhu celého dne zaměří kromě jiného na život v kempech, nasazení policistů, boj fanoušků s vedrem, problémy s financováním GP a samozřejmě na mistrovství samotné.

Čtěte také

Neděle 5. srpna: Závody a odjezd diváků

V neděli mistrovství světa vyvrcholí trojicí závodů v jednotlivých třídách. Dopoledne se očekává další nápor přijíždějících diváků. Proto budeme mezi 9. a 11. hodinou opět intenzivně sledovat dopravní situaci na příjezdových trasách k okruhu s využitím naší motohlídky. Zelenou vlnu v tu dobu uslyšíte na Radiožurnálu opět každých 15 minut.

Reportéři věnují pozornost také cestování hromadnou dopravou, zázemí boxu Karla Abraháma, šancím českých jezdců, technickému zázemí okruhu a zprostředkují i jednotlivé závody.

Celkem 21 kol královské třídy jezdci odstartují ve 14:00. Po 15. hodině tak bude známý vítěz a fanoušci se začnou vydávat na cestu domů. To už bude zase v permanenci i naše motohlídka monitorující odjezdové trasy. Zelená vlna vám poskytne užitečné dopravní informace na Radiožurnálu každých 15 minut. Až do doby než se situace zklidní.

Čtěte také

Na D1 v omezení před Kývalkou do pravého pruhu!

Na dálnici D1 se pracuje mezi kilometry 180 a 191. Omezení tu jsou v obou směrech. Ve směru z Brna na Prahu se jede dvěma zúženými pruhy. Ve směru z Prahy na Brno je ale levý pruh převedený do protisměru, nedá se z něj odbočit na exit 182 Kývalka. Míříte-li tedy na Moto GP směrem z hlavního města, zůstaňte v pravém pruhu.

Další podrobnosti k příjezdovým trasám a parkovacím plochám i o možnostech cesty hromadnou dopravou na webu Masarykova okruhu.

Spustit audio