Tomíčkův memoriál po 48. Přijede Greg Hancock a diváci se dostanou do depa

19. září 2016 13:20

Na pražský stadion Markéta se dnes sjedou největší hvězdy ploché dráhy. Pojedou tam 48. ročník memoriálu Luboše Tomíčka. Jaký bude dnešní závod a kdo z jezdců se postaví na start, zjišťovala naše reportérka.

Letošní ročník bude mít mimořádné obsazení. Pražské publikum se může těšit na světovou hvězdu Američana Grega Hancocka, který kromě závodu Grand Prix nebývá v České republice často k vidění. Na startu Tomíčkova memoriálu bude také včerejší vítěz Zlaté Přilby Emil Sajfutdinov nebo Nicky Pedersen z Dánska, který si bude v Praze chtít spravit chuť po nevydařeném víkendu. „Velmi mu bude konkurovat Švéd Peter Ljung. Spousta mladých závodníků třeba Robert Lambert z Anglie, Brady Kurtz z Austrálie. Z českých závodníků Vašek Milík, který je v současnosti nejlepším českým jezdcem,“ říká ředitel závodu Pavel Ondrašík.

Přístup do depa a ohňostroj

Pro diváky na Markétě kromě programu připravili taky doprovodný program. Lidé budou mít příležitost potkat závodníky zblízka. „Od půl páté do půl šesté bude depo otevřené pro diváky. Budou moct nakouknout do toho zákulisí a ve tři čtvrtě na šest by měla začít autogramiáda s jezdci. Konat se bude i hudební vystoupení, jízdy na 125 a závěrečný ohňostroj určitě potěší každého.“

Složitější parkování

Start samotného závodu je v sedm hodin večer. Stadion se pro diváky otevře už v 16,30 a pro rodiče s dětmi organizátoři opět vyčlení samostatný vchod. Diváci, kteří se dnes na pražský stadion Markéta chystají, můžou jet městskou hromadnou dopravou. Přijet můžou i autem, to je ale vzhledem k nově zavedeným parkovacím zónám v Praze 6 trochu komplikované, jak říká Pavel Ondrašík. „Míst na parkování, jak tomu bylo v minulosti, tam tolik není. Naopak přibylo hodně zón a omezení, takže budou diváci muset využít naše parkoviště, které je hned vedle stadionu.“ Vstupenek na Tomíčkův memoriál je stále dost. Diváci je můžou koupit v předprodeji a k dostání budou i přímo na stadionu.

 Startovní listina 
1Rohan TungateAustrálie
2Brady KurtzAustrálie
3Kenneth BjerreDánsko
4Josef FrancČesko
5Václav MilíkČesko
6Robert LambertVelká Británie
7Eduard KrčmářČesko
8Martin SmolinskiNěmecko
9Emil SayfutdinovRusko
10Peter LjungŠvédsko
11Troy BatchelorAustrálie
12Daniel GappmaierRakousko
13Tobias BuschNěmecko
14Matěj KůsČesko
15Greg HancockUSA
16Jurica PavlicChorvatsko
17Zdeněk HolubČesko
18Ondřej SmetanaČesko
autor: Lenka Rezková
Spustit audio