Velká cena ČR na ploché dráze v sobotu na pražské Markétě

22. květen 2015 12:40

Po roce se do Prahy opět vrací mistrovství světa na ploché dráze. Třetí závod seriálu se pojede na stadionu Markéta v sobotu 23. května. Trénink můžete sledovat už v pátek 22. 5.

"Lákadlem je určitě 15 nejlepších plochodrážníků světa. Bude se tady bojovat o body do seriálu mistrovství světa. A to grand prix, se říká, že pořádně začne až tady v Praze na pořádné dráze, kterou mají všichni vyzkoušenou. Všichni z těch závodníků už tady v minulosti startovali. Takže určitě budou probíhat nelítostné boje všech 23 rozjížděk," popisuje sportovní ředitel grand prix Pavel Ondrašík.

Na dráze se představí třeba průběžně vedoucí jezdec Tai Woffinden, polák Jaroslaw Hampel nebo Nicky Pedersen z Dánska. Na závod se připravuje i český jezdec Václav Milík, který je nasazený jako divoká karta se startovním číslem 16. Bude bojovat o místo v první osmičce, a to už podruhé v kariéře. Říká, že na závody se musí pečlivě připravovat a nejen fyzicky: „Hlavně aby bylo všechno v pořádku, jako jsou motorky. Všechno aby šlapalo. Psychika, to je úplně největší na takhle velké závody. Protože když o tom člověk moc přemýšlí, tak se vůbec nedaří. Takže to vypustit a je to jako normální závody.“

Čtěte také

Trénink v pátek od 17:00, závody v sobotu od 19:00

Stadion přivítá první návštěvníky už v pátek, kdy je na programu trénink. "Trénink se koná v pátek od 17 hodin, stadion je otevřený třičtvrtě hodiny před tím, pro děti a mládež jsou vstupenky zadarmo. Samotný závod začíná v sobotu v 19 hodin, stadion se otevírá v 16:45 a pro diváky, kteří přijdou zavčasu, je připraven bohatý doprovodný program," zve na pražskou Markétu Pavel Ondrašík.

Vstupenky si fanoušci mohou kupovat do poslední chvíle. Na stadion se dostanou nově lehce metrem na stanici Petřiny. Přímo u Markéty staví také autobus. Kdo pojede autem, zaparkuje na blízkém parkovišti, ale musí počítat s nárazovými kolonami.

Spustit audio