Velká cena Zelené vlny: Svezte se v závodním voze!

4. říjen 2017 12:00

Neděle 15. října 2017 od 09:00 do 15:00 – Masarykův okruh v Brně – Den otevřené dráhy a v jeho rámci Velká cena Zelené vlny. Bohatý program nejen pro motoristy, řada atrakcí a soutěž o jízdu s profesionálem v závodním voze. Vstup pro všechny volný.

Den otevřené dráhy, tradiční tečka za sezónou na brněnském Masarykově okruhu, se těší již řadu let nemalému zájmu. Baví se vždy jak fanoušci motorismu, tak i jejich blízcí. Organizátoři pamatují na všechny včetně dětí. Také letos zveme na automotodrom registrované Zpravodaje Zelené vlny i širokovou veřejnost. Důvodů, proč vážit cestu, je celá řada.

Radiožurnál vysílá z okruhu

Mezi mnoha zajímavými vozidly na okruhu určitě nepřehlédnete náš nablýskaný R-stream, mobilní studio. Z něj budeme v neděli 15. 10. od 10:00 do 14:00 vysílat živě dopoledně-odpolední Radiožurnál.

Soutěž o jízdy se závodním pilotem

Pro Zpravodaje Zelené vlny – pro ty ostřílené i pro ty na místě čerstvě registrované – chystáme soutěž. Řidičské dovednosti na simulátoru F1, znalostní kvíz a poslechový test rozhodnou o třech výhercích (dle počtu získaných bodů, v případě shodných výsledků dle losování). Vítěze odměníme dárkovými balíčky užitečných potřeb nejen pro motoristy a hlavně jim zprostředkujeme jedinečný zážitek. Posadíme je na místa spolujezdců do reálných závodních strojů. Svou odvahu pak vyzkoušejí během jízdy po okruhu s piloty týmů Motorsport! Pomalu se rozhodně nepojede...

Velká cena Zelené vlny

Do soutěže je potřeba se nejprve zapsat, a to mezi 9. a 13. hodinou ve stanu Radiožurnálu. Získáte zde soutěžní kartu. Pokud ještě Zpravodajem nejste, bude přímo na místě možná blesková registrace do Klubu Zpravodajů ZV. Stávající Zpravodajové budou moci aktualizovat své kontaktní údaje.

Čtěte také

Seznamte se s redakcí Zelené vlny

Potkat se můžete s redaktory dopravního zpravodajství. Ukážeme vám i stroj naší motohlídky. Přiblížíme, jak funguje call centrum Zelené vlny. To mimochodem už brzy oslaví rok od svého spuštění a chystá se na přijetí hovoru s pořadovým číslem 50 tisíc.

Dálniční policie, simulátor nehody i hadraplány...

Připravili jsme pro vás i další program. Jihomoravští policisté předvedou svou techniku včetně rychlého dálničního vozidla. Tým Besipu přiveze simulátor nárazu a převrácení auta i trenažér jízdy v autě a na motocyklu. Seznámit se můžete s projektem a aplikací Výmoly.cz. Pozvání přijali jezdci Rallye Dakar Tomáš Ouředníček a Ivo Kaštan, kteří představí závodní a doprovodnou techniku pro nejtěžší rallye na světě.

R-stream Radiožurnálu na Masarykově okruhu

Den otevřené dráhy

Další program skýtá přímo Den otevřené dráhy. V jeho rámici budou silničáři z celé republiky se svou technikou soutěžit v Cestářském rodeu. Uvidíte vojenskou techniku – ambulanci, Iveco a Tatru 810. Prezentovat se bude Univerzita obrany. Zapojit se můžete do projektu nadace ČEZ Pomáhej pohybem. Prohlédnete si RC modely. Pro nejmenší bude k dispozici skákací hrad. To vše zcela zdarma.

Vášnivým motoristům pak automotodrom nabídne i několik zpoplatněných atrakcí: jízdu po dráze ve vlastním autě, spolujízdu v závodním voze (např. Porsche 911), motokáry, pitbiky. Podrobnosti na stránkách Masarykova okruhu.

Spustit audio