Obama a Medveděv – podpis smlouvy START na Radiožurnálu

5. červen 2012
Zprávy

Setkání dvou nejmocnějších mužů světa. Téměř přesně rok poté, co prezident USA Barack Obama navštívil naši metropoli, do ní zavítá znovu. A s ním také prezident Ruska Dmitrij Medveděv. Ve čtvrtek 8. dubna tady podepíší novou smlouvu o snížení počtu jaderných zbraní. Na Radiožurnálu uslyšíte podrobnosti z jejich návštěvy.

Celý pražský pobyt obou prezidentů a podpis smlouvy START budou monitorovat reportéři Radiožurnálu. Uslyšíte je v pravidelných i mimořádných vstupech. Podrobný zpravodajský servis si můžete přečíst v on-line přenosu na zpravy.rozhlas.cz.

Vysílání Radiožurnálu ze setkání Baracka Obamy a Dmitrije Medveděva:

Kromě pravidelného zpravodajství se návštěvě budeme věnovat v publicistických pořadech, v diskusích s Hosty Radiožurnálu, v reportážích Zblízka, v Ranním interview a nebude chybět ani podrobné dopravní vysílání Zelené vlny.

středa 7. dubna

10.00 - Host Radiožurnálu
Hostem dopoledního vysílání byl Petr Suchý z Katedry mezinárodních vztahů a evropských studií Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně.

17.35 - Dvacet minut Radiožurnálu
Hostem Heleny Šulcové byl český velvyslanec ve Spojených státech Petr Kolář.

večer – přílet prezidenta Ruské federace Dmitrije Medveděva
– zpravodajství a přímé vstupy do vysílání

čtvrtek 8. dubna

ráno – přílet prezidenta Spojených států amerických Baracka Obamy
– zpravodajství a přímé vstupy do vysílání

10.00 – Host Radiožurnálu
Hostem dopoledního vysílání byla Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost.

12.00 - podpis nové smlouvy START na Pražském hradě (Španělský sál) a tiskový brífink
- zpravodajství a přímý přenos

odpoledne – odlet ruského prezidenta a přílet hlav států středo- a východoevropských zemí
– zpravodajství a přímé vstupy do vysílání

19.00 - večeře Baracka Obamy se zástupci středo- a východoevropských zemí
- zpravodajství a přímé vstupy do vysílání

pátek 9. dubna

10.00 - Host Radiožurnálu
Hostem dopoledního vysílání byl Jiří Kameník, prezident Asociace soukromých bezpečnostních služeb ČR.

dopoledne – setkání prezidenta USA Baracka Obamy s prezidentem ČR Václavem Klausem, poté odlet B. Obamy z ČR
– zpravodajství a přímé vstupy do vysílání

Dopravní zpravodajství Zelené vlny během návštěvy B. Obamy a D. Medveděva

Radiožurnál vás bude informovat o dopravní situaci v Praze v pravidelných i mimořádných vstupech Zelené vlny.

Uslyšíte o provozu v okolí všech míst, kudy budou oba prezidentské konvoje projíždět. Možné dopravní komplikace očekáváme také před a po setkání prezidenta Obamy s několika zástupci středo- a východoevropských zemí ve čtvrtek 8. dubna.

V ulicích hlavního města budou cestu monitorovat motohlídky Zelené vlny. Ve středu 7. a ve čtvrtek 8. dubna bude kromě motohlídek přímo v ulicích Prahy také redaktor Zelené vlny Bohuslav Beneš, který vám zprostředkuje dění v konkrétních místech průjezdu prezidentských konvojů.

Ve čtvrtek 8. dubna, v den podpisu smlouvy na Pražském hradě, začínáme s pravidelnými celostátními relacemi v 5.30 hodin, v 6.15 hodin pak s tak zvanou oddělenou pražskou Zelenou vlnou.


Zobrazit dopravní omezení v Praze na větší mapě - červeně: uzavřená místa, modře: zákazy zastavení, zeleně: doporučené objízdné trasy


Informace o dopravních opatřeních souvisejících s návštěvou prezidentů USA a Ruska v Praze najdete na internetových stránkách Magistrátu hlavního města.

Sledujte vysílání Radiožurnálu a stránky www.radiozurnal.cz a dozvíte se jména hostů a témat, kterými se v souvislosti s jednáním amerického a ruského prezidenta i dalších světových politiků budeme v našem vysílání zabývat.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Čechy, Vysočina, jižní Morava, Ostravsko).

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio