Návrat z prázdnin o víkendu zkomplikují uzavírky. Na dopravu bude dohlížet policie

Návrat z prázdnin budou řidičům o víkendu komplikovat opravy silnic a uzavírky. Největší problémy můžou očekávat v modernizovaných úsecích dálnice D1, na silnici číslo 35 mezi Moravou a Čechami a taky na hlavní trase z Jihlavy do Znojma.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Další úseky českých dálnic budou nově bez poplatku (ilustrační foto)

Další úseky českých dálnic budou nově bez poplatku (ilustrační foto) | Foto: Milan Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

Podle Petra Vomáčky z Ústředního automotoklubu by se řidiči do kolon měli vybavit dostatkem pohonné hmoty.

„Dále pak zásoby potravin, hlavně pití, protože přes den má být teplo. Na dálnicích, případně komunikacích nesmíme vystupovat z vozidla, protože i u nás je to pokutováno, pokud vystoupíme neoznačeni,“ poradil.

Na návrat z prázdnin dohlédnou taky policisté. Budou kontrolovat i dodržování povolené rychlosti, řekl mluvčí Policejního prezidia Jozef Bocán.

„Dále potom policisté z jednotlivých krajských ředitelství budou realizovat svá vlastní dopravně-bezpečnostní opatření podle vyhodnocení situace. Ve zvýšené míře se zaměří především na dopravně vytížené tahy,“ řekl.

Kolony budou i v zahraničí

Dlouhé kolony se dají podle Ústředního automotoklubu očekávat například i ve Slovinsku, konkrétně u mýtné brány Záhřeb-Lučko. Hustý provoz má být také kolem města Ptuj a na hraničním přechodu Macejl.

Mnoho řidičů při návratu z dovolené využije také brennerskou dálnici, která je hlavním tahem z Itálie směrem do Rakouska a Německa.

Možné kolony se dají očekávat taky na obchvatu německého Mnichova a se silnějším provozem budou muset řidiči počítat i v Rakousku na průtahu Vídní.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme