Stát v příštím roce nejspíš nedá peníze na opravy silnic v krajích

Kraje v příštím roce zřejmě nedostanou od státu peníze na opravy silnic. Podle ministra dopravy za hnutí ANO Dana Ťoka ale ještě určitá šance existuje. Řekl to dnes na silniční konferenci v Plzni.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Modernizace krušnohorské silnice mezi Merklínem a Perninkem

Modernizace krušnohorské silnice mezi Merklínem a Perninkem | Foto: Zdeněk Trnka

Státní rozpočet na rok 2016 zatím s dotacemi na opravy silnic druhých a třetích tříd nepočítá. Definitivní rozhodnutí se ale kraje dozví v březnu příštího roku.

„Kdybych měl dnes odpovědět, tak musím říct, že tam bude nula. Uvidíme, jak půjde čerpání pro příští rok,“ vysvětlil ministr dopravy Dan Ťok a dodal:

„Do 31. 3. musíme dát informaci vládě, jestli máme prostor poskytnout peníze na opravu dvojek a trojek. Já bych byl rád, kdyby ta možnost byla.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Stát v příštím roce nejspíš nedá peníze na opravy silnic v krajích. Podrobnosti zjišťovala redaktorka Eva Kézrová

Letos kraje dostaly z rozpočtu téměř 4,5 miliardy korun. Peníze získaly díky přebytku z předchozího roku.

Na silniční konferenci v Plzni se dnes sešlo přibližně tisíc odborníků na stavby silnic. Shodli se na tom, že po roce stagnace se na českých komunikacích konečně opět začalo pracovat.

Stavbaří dokonce říkali, že jim chybí kapacity, aby mohli stavět více a rychleji. Veškerou techniku a pracovníky mají prý na silnicích, kde se staví nebo opravuje.

Na začátku roku řekl ministr Ťok, že chce rozestavět 100 kilometrů silnic a dálnic. A to se mu také povedlo. Podle generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic Jana Kroupy je dokonce rozestavěno 136,5 kilometru.

Eva Kézrová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme