Věděli jste, že ve Smečně na Kladensku mají „past na mamuty“?

30. duben 2013 13:01

Ve Smečně na Kladensku v ulici Slánská mají obyvatelé na silnici výmol, který si určitě zaslouží pozornost. Výmol se objevil na silnici, která byla zrekonstruovaná v roce 2011 a místní této díře v silnici neřeknou jinak než „past na mamuty“.

Fotky pořídil a na webu Výmoly.cz publikoval Marek Dvořák, který k nim přidal svůj komentář: „Tak dnes jsem opět vyfotil tohoto krasavce! Kamióny u výtluku zastavují, aby ho mohly přejet. Už jsou tam vyjeté koleje do docela slušné výšky a nikdo to neřeší! Když jsem tam běhal s fotákem, šel okolo místní obyvatel a říkal mi, že je dobře, že to fotím.“

Čtěte také

Po publikování fotek se na webu Výmoly strhla diskuse řidičů, kteří touto silnicí pravidelně i nepravidelně projíždí. I motocyklista Jan Prager přidal komentář: „V týdnu jsem tam jel na motorce, naštěstí jsem byl varován. To je něco tahle díra, kdybych o ní nevěděl, tak bych se do ní vešel snad celej.“

Díra byla zasypána štěrkem, ale déšť ho vyplavil a díra se každým dnem zvětšuje. Před výmolem je umístěna cedule se sníženou rychlostí na 20 km/hod a v současné době probíhá reklamační řízení mezi správcem silnic a dodavatelskou firmou. Nezbývá než doufat, že tento výmol bude brzy opraven.

Pokud i vy jezdíte kolem něčeho, co zaslouží pozornost a publikování, výmol vyfoťte a zapojte se do tohoto zajímavého a užitečného projektu! Třeba se odstraňování výmolů stane vaším koníčkem.

autor: min
Spustit audio