Kraj pokryl sníh. Zimní počasí má vydržet až do večera

30. listopad 2017
Zprávy ze Zlínska

Většinu Zlínského kraje pokryl sníh. Problémy tak mají především kamiony, hůře sjízdné jsou silnice v horských oblastech. Sněžit má podle předpovědi meteorologů až do pozdního večera

Silnice jsou převážně mokré po chemickém ošetření. Na Vsetínsku a ve vyšších polohách Zlínska, Uherskohradišťska a Kroměřížska je místy pokrývá vrstva rozbředlého sněhu.

Sjízdné tak jsou jen se zvýšenou opatrností, vyplývá z údajů Ředitelství silnic a dálnic.

Počasí se přes den příliš nezmění. Teploty kolem nuly budou podle předpovědi panovat i odpoledne. Meteorologové očekávají přes den trvalé sněžení, v nížinách přechodně déšť se sněhem. "Napadnout by mělo do 10 centimetrů, ve vyšších a horských polohách až 20 centimetrů nového sněhu,“ uvedl meteorolog Josef Hanzlík z Českého hydrometeorologického ústavu.

Sníh ve Zlínském kraji

Stromy spadly na silnici na kopci Petrůvka mezi Luhačovicemi a Slavičínem. Hasiči zatím zasahovali také u tří dopravních nehod. "V Nivnici na namrzlé vozovce skončilo osobní auto v příkopu, je hlášeno jedno zranění," uvedla Javoříková. V Brumově-Bylnici na Zlínsku narazilo nákladní auto do dodávky, nehoda se obešla bez zranění. Ve Vsetíně osobní vůz narazil do mostní konstrukce a visí na zábradlí. "Na místo byl již povolán jeřáb, nehoda je bez zranění," řekla mluvčí.

Mezi obcemi Pozděchov a Bratřejov na hranici zlínského a vsetínského okresu je ledovka. Namrzlá komunikace je také mezi Kunovicemi a Komárnem na pomezí Vsetínska a Kroměřížska, havaroval tam nákladní automobil. Kvůli sněhu na vozovce je téměř neprůjezdná silnice v obci Jestřabí směrem na Štítnou nad Vláří na Zlínsku.

Sníh na Zlínsku

Srážky budou ustávat až večer. "V průběhu čtvrtečního večera a noci na pátek bude sněžení postupně slábnout a následně i ustávat. Oblačnost se bude protrhávat a dále ubývat až na polojasno," uvedli meteorologové.

Spustit audio