Kroměřížští školáci slavili jízdou v kabrioletu. Vyhráli finále olympijského odznaku

2. listopad 2017
Zprávy ze Zlínska

Kroměřížská Základní škola Oskol vychovává skvělé atlety. Už třikrát za sebou vyhrálo její družstvo celorepublikové finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů.

Soutěž je deset atletických i dovednostních disciplín. Jde skok do dálky, trojskok, běhy na 60 a 1000 metrů, hod kriketovým míčkem i medicinbalem, shyby, sedy lehy, kliky i skákání přes švihadlo. Odznak všestrannosti olympijských vítězů vznikl před osmi roky také proto, aby rozhýbal mládež.

Mladí atleti z kroměřížské školy letos zvítězil přesvědčivě. „Nejdůležitější byl tréning o prázdninách. Děti se tak připravují vlastně až na republikové kolo, které je hned první týden v září,“ vysvětluje tělocvikář Vítězslav Tesařík. „Normálně jsme trénovali, což ostatní školy nedělaly,“ říká jeden z mladých kroměřížských atletů Filip Spáčil.

Trofeje za třetí výhru v Odznaku všestrannosti olympijských vítězů.

Ten vyhrál nejenom v družstvech, ale byl i druhý mezi jednotlivci. To kroměřížská osmačka Denisa Peričová mezi děvčaty zvítězila jasně, měla o tisíc bodů více než druhá v pořadí.

K úspěchu patří i oslava. „Oslavovali jsme na náměstí. Měli jsme pizzu a pan učitel nás pak vezl po náměstí kabrioletem,“ říká Denisa Peričová.

Odznakvšestrannosti olympijských vítězůje součástí projektu Sazka olympijský víceboj. Finále v Brně se účastnilo 640 dětí ze 196 škol a s nimi přes dvě stovky učitelů.

Soutěž založili olympijští vítězové v desetiboji Robert Změlík a Roman Šebrle, aby motivovali děti ke sportu, všestrannosti a překonávání sebe sama.

autor: pes
Spustit audio