Značení nových parkovacích zón v Jihlavě se možná kvůli počasí zpozdí, platit by měly od května

22. duben 2024 06:30

Ani výrazné ochlazení nezastavilo jarní blokové čištění v Jihlavě. To sice pokračuje podle plánu, zpozdit by se ale mohlo navazující vyznačování nových parkovacích zón v dalších částech města. Jejich zavedení plánuje vedení magistrátu spustit od května.

„Čistíme komunikace od trávy a od drnů a za náma to očisťujou auta. Osekáváme škrabkama zeleň a ty drny kolem chodníků,“ popisuje Roman svoji náplň práce při každoročním jarním čištění ulic Jihlavy. Do konce května by on i jeho kolegové měli uklidit kolem 250 kilometrů silnic a 200 kilometrů chodníků.

Na čištění ulic by mělo navázat značení nových parkovacích zón

Nepříznivé počasí posledních dnů blokovému čištění nijak nevadí. Co ale komplikuje, je malovaní modrých čar, které vymezí nové rozšíření parkovacích zón ve městě.

„Musí být sucho, to je jedna věc. Druhá věc je, že by ta komunikace měla být čistá a uklizená a ta poslední věc je, že by to neměla blokovat auta,“ vysvětluje tiskový mluvčí služeb města Martin Málek. Grafické označení parkovacích zón se tak v případě nepěkného počasí může protáhnout.

Malování čar se kvůli počasí opozdilo už loni na jaře. Město tehdy muselo spuštění parkovacího systému odložit.

Spustit audio

Související